In exercise 3.4 I'm trying to move BB8. When I echo /cmd_vel there speed I have commanded is shown, but nothing happens - BB8 does not move. Is there anything else I have to do? I've reloaded the page several times.

user:~$ rostopic echo /cmd_vel linear: x: 0.1 y: 0.0 z: 0.0 angular: x: 0.0 y: 0.0 z: 0.0

user:~$ rostopic info /cmd_vel Type: geometry_msgs/Twist

Publishers: * /square_maker (http://rosds_computer:33692/)

Subscribers: * /cmd_vel_mux (http://rosds_computer:35256/) * /gazebo (http://rosds_computer:42979/)

asked 20 Apr, 19:59

bwillis725's gravatar image

bwillis725
0
accept rate: 0%


Hello @bwillies725,

I see you have a node running that publishes to it.

But you sent also a shell command to publish it. They are different things. Further, I would recommend that you check the command you are sending through the shell, because it's quite different from here. I would execute the following:

user:~$ rostopic pub /test geometry_msgs/Twist "linear: x: 0.0 y: 0.0 z: 0.0 angular: x: 0.0 y: 0.0 z: 0.0"

Please, let me know if the error still persists

permanent link

answered 29 Apr, 18:38

marcoarruda's gravatar image

marcoarruda ♦♦
1764
accept rate: 18%

Your answer
toggle preview

Follow this question

By Email:

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

By RSS:

Answers

Answers and Comments

Markdown Basics

  • *italic* or _italic_
  • **bold** or __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "title")
  • image?![alt text](/path/img.jpg "title")
  • numbered list: 1. Foo 2. Bar
  • to add a line break simply add two spaces to where you would like the new line to be.
  • basic HTML tags are also supported

Question tags:

×7

question asked: 20 Apr, 19:59

question was seen: 130 times

last updated: 29 Apr, 18:38

powered by OSQA